Goedkope auto kopen, maar hoe?
Bij een goede en goedkope auto kopen komt heel wat kijken. Een auto kopen doe je niet iedere maand, dus is het belangrijk dat je even goed oplet voordat je een definitieve keuze maakt. Een auto vinden is niet zo moeilijk, maar of de auto ook betrouwbaar is, en voldoet aan jouw verwachtingen, is vaak een heel ander verhaal. In dit blog lees je alles over het kiezen van een geschikte, maar vooral goedkope auto.
Waar gaat dit artikel over:
- Wat zijn de voordelen van het kopen van een goedkope auto?
- Hoe bereken jezelf wat de auto jou gaat kosten?
- Extra tips voordat je een aankoop doet
- Autotrader zoekmachine
- Autotrack zoekmachine
- Gaspedaal autozoekmachine
Maak gebruik van een autozoekmachine
Er wordt steeds meer online gezocht. Zeker ook naar auto's. Interactieve websites en gelikte app's van autoaanbieders schieten als paddenstoelen uit de grond. De tijd die je vroeger stak in het na je werk, of op zondagmiddag, alle nabij gelegen autogarages langs lopen, neemt snel af. Waarom zou je dat nog doen? Tegenwoordig gebruik je voor het zoeken naar een nieuwe of tweedehands auto een complete en snelle zoekmachine zoals:
- AutoTrader
- AutoTrack, of
- Gaspedaal
Het voordeel is dat het aanbod heel erg groot is. Een belangrijk tweede pluspunt is natuurlijk dat je de deur niet uit hoeft, en zodoende op ieder moment van de dag kunt zoeken naar een geschikte auto. Net zo gemakkelijk op een desktop als op jouw mobiel. Wanneer je dus op zoek bent naar een specifieke uitvoering kun je dat beter via zo'n site doen, dan half Nederland af te rijden, om je gewenste model te zoeken. Daarnaast heb je meteen alle gegevens van de auto tot je beschikking, kun je eenvoudig vergelijken en selecteren, en direct contact opnemen wanneer je afspraak of een proefrit wilt maken. En als je dan alsnog naar de andere kant van Nederland moet rijden heb je in ieder geval voldoende informatie bij je.
AutoTrader
Deze site is met de mogelijkheid om te filteren op maar liefst 34 zoekcriteria een uitgebreide en complete autozoekmachine. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om de historie en reviews van de auto op te vragen, aanvullende informatie te krijgen, en op een overzichtelijke wijze de maandelijkse kosten van een nieuwe of tweedehands auto in beeld te brengen. Nog meer handige zaken die jou goed kunnen helpen bij het bepalen van een keuze. Je kunt op deze manier dus een weloverwogen besluit nemen voordat je overgaat tot een aankoop van jouw auto.
Direct contact via e-mail of telefoon
Een leuke auto zien staan op de website? Neem dan direct contact op met de aanbieder. Dit kan via e-mail of telefonisch. Je krijgt contact met een universeel autobedrijf, BOVAG-autobedrijf of merkdealer. Particuliere advertenties worden op deze website namelijk niet getoond.
Liever meteen een inruilaanbod? Ook dat is heel eenvoudig, en al helemaal voor je ingevuld. Je hoeft alleen nog maar een aantal persoonlijke gegevens en je kenteken toe te voegen.
Ben je ondernemer en ben je op zoek naar een tweedehands auto?
Ben je ondernemer en op zoek naar een een geschikte bedrijfswagen voor jouw ZZP-klussen? Dan vink je gewoon even in uitgebreid zoeken de met 'BTW verrekenbaar' selectie aan bij de bedrijfsauto's. Alle auto's waarvoor omzetbelasting kan worden verrekend worden vervolgens overzichtelijk getoond. Met meer dan 17.000 hits op dit zoekcriteria is er waarschijnlijk keuze genoeg.
Klassiekers zoeken
AutoTrader heeft misschien niet het meest uitgebreide aanbod klassiekers maar de filterfunctie op deze oude auto's is wel heel handig. Zo kun je bijvoorbeeld aanvullend filteren op carrosserievorm of land. Zoeken naar een klassieker van Amerikaanse, Italiaanse of Zweedse makelij is geen enkel probleem. Wanneer je op zoek bent naar een klassieker uit een fabriek in Frankrijk dan hoef je dit alleen maar even aan te klikken. Dit is naast auto's ook mogelijk voor motoren en bedrijfsauto's. Het is op deze website alleen niet mogelijk om jouw geliefde klassieker bij een andere particuliere liefhebber te bezichtigen, of te kopen. Daarvoor zal je een andere website moeten gebruiken.
Gaspedaal
Wanneer je bekend bent met deze website als tweedehands autozoekmachine weet je ook dat daar een enorm aanbod van occasions beschikbaar is. Ook als je op zoek bent naar een kleine tweedehands, en uiterst zuinige auto, een specifieke cabriolet met hardtop, of extreem grote SUV in dieseluitvoering, is Gaspedaal daarvoor een zeer geschikte zoekmachine. Dit grote aanbod van auto's kan op de website worden getoond omdat zij het aanbod van meerdere aanbieders op hun website combineren. Je hoeft er echter niet bang voor te zijn dat je bij iedere zoekopdracht dezelfde auto tegen komt, want het systeem van ontdubbelen werkt prima in deze zoekmachine.
Zoeken op meerdere websites tegelijk
Nog voordat je de zoekopdracht uitvoert is al duidelijk hoeveel auto's je te zien zult krijgen, en hoeveel websites worden doorzocht. Op dit moment doorzoekt de achterliggende software twintig websites, om zodoende een heel gevarieerd aanbod aan jou te kunnen tonen. Je weet dus direct of er hits zijn op de keuze die jij wilt maken. Eén kleine functionaliteit van een overzichtelijke website die erg handig is!
Wat zijn de voordelen van het kopen van een goedkope auto?
Het blijft natuurlijk een lastige afweging, koop je een nieuwe auto of een goede goedkope auto? Wordt het een grote, comfortabele middenklasser of een kleine, compacte stadsauto?
De voornaamste voordelen van het kopen van een occasion zijn:
- De aanschafprijs is lager dan bij een nieuwe auto
- De jaarlijkse afschrijving is lager
- De cataloguswaarde is lager, waardoor de verzekeringspremie lager is
- Je kunt overwegen je nieuwe auto WA te verzekeren, dit scheelt in de premie
- Een nieuwe auto moet besteld worden, dus je zult een aantal weken moeten wachten
Direct onderhandelen met de aanbieder
Heb je een mooie auto gevonden tussen de zoekresultaten? Dan kun je vaak direct naar de website van de autoaanbieder doorklikken. Mits het natuurlijk geen autobedrijf is dat de auto aanbiedt. Bij particuliere aanbieders wordt duidelijk de naam vermeld, en zal je een e-mailbericht moeten sturen, of even bellen. Maar niet iedere website plaatst ook autoadvertenties van particulieren. In zo'n geval kom je dan uiteindelijk altijd bij een autogarage terecht. Koop je toch liever bij een particulier een auto, dan kun je beter kijken op AutoTrack. Zij bieden autogarages, BOVAG-bedrijven, merkdealers en particulieren de mogelijkheid om hun auto's te adverteren.
AutoTrack
Deze autowebsite kun je gebruiken voor het aankopen van een nieuwe of goede tweedehands auto. Als je op zoek bent naar een jong gebruikte auto met een gering aan kilometers op de klok, of naar een tien jaar oude auto als je budget wat krapper is, je kunt hier goed terecht. Omdat deze website samenwerkingsverbanden heeft met Nationale Autopas (NAP) en de BOVAG, kun je vrij eenvoudig hier een goede auto vinden. De advertenties worden namelijk stuk voor stuk gecontroleerd door een team dat de gehele dag bezig is met autoadvertenties te verwerken, en op betrouwbaarheid te controleren. Geen wonder dat deze website sinds de oprichting in april 2000 is uitgegroeid tot een hele bekende speler in de autoverkoopmarkt, en gemiddeld 190.000 auto advertenties dagelijks online heeft staan.
Goedkoop is niet altijd zo goedkoop
Soms blijkt goedkoop juist 'duurkoop' te zijn. Een te goedkope auto kan zoveel mankementen hebben dat het voordeel van de lage prijs snel te niet wordt gedaan. Je hebt natuurlijk geen zin om in de eerste week alweer bij een garage te staan omdat jouw auto 's ochtends niet start, of omdat er telkens een irritant lampje begint te branden op het dashboard, waarvan je maar niet kunt achterhalen wat het betekent. Dan kun je beter iets meer geld uitgeven voor een goedkope, maar ook goede auto waarmee je nog jaren met veel plezier kunt rondrijden. En nog steeds geldt dat kleine auto's goedkoper zijn in onderhoud, verzekering en wegenbelasting.
Hoe bereken je zelf wat de auto jou gaat kosten?
Daarnaast wil je waarschijnlijk ook een zuinige auto bijvoorbeeld een peugeot 107 als je op zoek bent naar 'goedkoop'. Een in aanschaf niet te dure auto, die wel behoorlijk duur is in de wegenbelasting, verzekering en verbruik, zet natuurlijk op het gebied van geld besparen nauwelijks 'zoden aan de dijk'. Vraag daarom altijd naar het verbruik van de auto, kijk tevens goed of je ergens roestplekjes ziet, en check even de staat van de banden ( de bandenspanning ). Dit scheelt je al meteen een paar honderd euro als die niet snel vervangen hoeven te worden.
Maak een berekening voor de hoogte van de wegenbelasting, verzekering, het periodieke onderhoud en de jaarlijkse afschrijving. Op veel autosites is zo'n berekening maken mogelijk, en ook gratis. Wegenbelasting.nl
Je kunt hierbij zelfs aangeven hoeveel kilometers jij jaarlijks rijdt. De softwaremodule rekent het allemaal netjes voor je uit. Je voorkomt hiermee achteraf vervelende teleurstellingen tijdens het cruisen in jouw mooie nieuwe auto.
Auto laten taxeren - Inruilaanbod aanvragen
Het aanvragen van een auto taxatie voor je huidige auto is tegenwoordig kinderlijk eenvoudig. Ging je vroeger nog op zaterdag iedere garage in de omgeving af om een mooi bod te ontvangen. Laat je tegenwoordig een auto taxeren door een paar persoonlijke gegevens in te vullen, de kilometerstand en het kenteken van jouw auto, en binnen enkele uren ontvang je netjes een inruil aanbieding in je e-mailbox. Duidelijk en overzichtelijk krijg je inzicht in wat je auto waard is volgens wijkopenautos is voor jouw auto bij inruil, en hoe de afhandeling geregeld kan worden. De aanbieding is vaak enkele dagen geldig waardoor je nog rustig de tijd kunt nemen om over het aanbod na te denken.
Verzekeren en financieren
Je wilt uiteraard snel in je nieuwe auto wegrijden. Maar eerst moet de auto verzekerd en betaald worden. De meeste autowebsites bieden ook deze diensten aan. Of ze daadwerkelijk voordelig zijn voor jou, is altijd maar de vraag. Kijk hier dus ook altijd even verder dan direct in te gaan op een aantrekkelijk aanbod.
Extra tips voordat je een aankoop doet:
- Bereid je goed voor als je een autogarage of -dealer gaat bezoeken
- Kies voor een auto met een NAP certificaat (Nationale Autopas)
- Overweeg of een BOVAG-keuring wellicht zinvol is
- Vraag naar (aanvullende) garantie
- Check indien mogelijk de historie van de auto
- Maak een lange proefrit
- Kijk of de auto goed start, schakelt, optrekt en remt
- Kijk onder de motorkap, check voor roest, en de staat van de banden
- Zoek naar kleurafwijkingen in de lak, die kunnen duiden op schade
- Vraag om korting
- Houd vast aan je budget en je maximale maandelijkse kosten
Op deze manier rijd je snel in een goede en goedkope nieuwe of gebruikte auto, zonder dat jij je zorgen hoeft te maken of jouw keuze een juiste was.
Over het algemeen zal je geen problemen ondervinden bij de aankoop van een nieuwe auto. Maar een tweedehands auto heeft toch altijd een verleden. Denk dus vooral logisch na, en laat je niet afleiden van je plan.
Bekijk hier ons occasions aanbod
Beoordeling:
4 sterren van de 5 (89 beoordelingen)
"Ik ben via gaspedaal bij autobedrijf hoog stoevenbeld gekomen. Hier mijn bedrijfswagen ingeruild voor een grotere bus. Mvg. Klusbedrijf Hartman"
Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: