12 sep 2024
Deel:

Tips voor het verzekeren van je tweedehands auto

Tips voor het verzekeren van je tweedehands auto

Ga je op korte termijn een tweedehands auto verzekeren? Dit kan soms wat lastiger zijn dan het verzekeren van een nieuwe auto. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Zo moet je er altijd voor zorgen dat je de juiste dekking krijgt. Maar ook dat je niet te veel betaalt voor je verzekering. Hoe je dat het beste aan kunt pakken? In deze blog lees je enkele tips die je kunnen helpen bij een autoverzekering direct afsluiten.

Denk goed na over de juiste dekking die je nodig hebt

Een van de belangrijkste punten van aandacht tijdens het verzekeren van je tweedehands auto? Dat is het kiezen van de juiste dekking. Er zijn verschillende soorten verzekeringen, zoals:

  • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid)
  • WA+ beperkt casco
  • Allrisk

Je dient minstens in het bezit te zijn van een WA-verzekering. Voor een oudere tweedehands auto kan een WA-verzekering voldoende zijn. Maar is je auto echter jonger? Of heeft het een hogere waarde? Dan kan een WA+ beperkt casco of allrisk verzekering verstandiger zijn. Je bent dan zeker van bescherming tegen diefstal, schade door storm of hagel, en aanrijdingen. En dat is wel een erg fijne gedachte, want dit soort situaties vinden altijd plaats als je er niet bij stilstaat.

De dagwaarde van de auto is een echte must om rekening mee te houden

Heb je al gekeken naar de dagwaarde van je auto? Dit is een belangrijke factor. De dagwaarde is het bedrag dat je auto op dit moment waard is. Dit is meestal lager voor een tweedehands auto in vergelijking met een nieuwe auto. Zorg ervoor dat je verzekeraar de juiste dagwaarde gebruikt bij het vaststellen van de premie. Een te hoge waarde kan zorgen voor een onnodig hoge premie. En een te lage waarde? Dat kan ervoor zorgen dat je bij schade niet voldoende compensatie ontvangt.

Heb je al eens overwogen om te gaan voor een hoger eigen risico

Een andere manier om te besparen op de premie van je autoverzekering? Dat is door te kiezen voor een hoger eigen risico. Maak je de keuze voor een hoger eigen risico? In dat geval verlaag je de maandelijkse premie van je verzekering. Dit is een erg fijne gedachte als je een tweedehands auto hebt die niet veel meer waard is. En als je bereid bent om een groter deel van de kosten zelf te dragen bij schade.  


Delen van dit artikel kan middels de knoppen hier onder: